Veelgestelde Vragen

1. Moet ik momenteel een afspraak maken? 

Het is momenteel niet nodig om een afspraak te maken wanneer je een nieuwe bril wilt komen kiezen. Had je graag een oogmeting gehad of wil je starten met lenzen? Dan maak je best wel een afspraak. Een afspraak maken kan telefonisch of per mail

 

2. Is het momenteel wel veilig om een bril te komen kiezen of een oogmeting te laten doen?

 

We volgen alle veiligheidsvoorschriften nauw op. Elke bril wordt na het passen ontsmet, net als onze toog. Ook onze meetruimte wordt voor en na uw bezoek grondig ontsmet. Daarnaast dragen wij een mondmasker in de winkel en is het als klant ook verplicht een mondmasker te dragen. 

3. Wat kost de verzending van mijn bestelling?

Verzending in België

Wij verzenden jouw bestelling naar elk adres in België en dit via Bpost. 

  • Bestelwaarde onder €100? Je betaald €3,90 voor je bestelling
  • Bestelwaarde hoger dan €100? Jouw verzending in België is gratis! 
  • Ophalen in onze winkel? Altijd gratis en klaar binnen twee uur!

Bestel je voor 16u? Dan zal jouw bestelling de volgende werkdag worden verzonden! Je ontvangt van ons een verzendbevestiging met een trackingcode om jouw bestelling te volgen!

Ben je niet thuis wanneer Bpost jouw pakketje komt leveren? Dan zal de postbode dit achterlaten op je 'veilige plaats' indien je deze ooit geconfigureerd hebt in de Bpost APP. Indien je dit niet aangegeven hebt, zal je bestelling in het dichtsbijzijnde Bpost afhaalpunt worden afgegeven. De postbode zal hierover een kaartje in jouw bus achterlaten met alle informatie. 

Wereldwijde verzending

Wereldwijde verzending ook mogelijk en dit aan een vlak tarief van €25. 

 

4. Kan ik mijn aankoop nog retourneren? 

Kocht je iets op onze webshop en ben je niet tevreden? Dan heb je 14 dagen de tijd om van je aankoop af te zien. Deze 14 dagen gaan in vanaf de dag dat je je bestelling ontving. 

Het product dat je wilt retourneren, moet aan een aantal voorwaarden voldoen: 

  • Het artikel mag niet gebruikt zijn, de verpakking mag niet geopend zijn; 
  • Het artikel mag niet beschadigd zijn; 
  • Het artikel moet voorzien zijn van het prijslabel en het aankoopbewijs.
  • Artikelen die op maat werden gemaakt, zoals glazen op sterkte, kunnen helaas niet geretourneerd worden. Uiteraard geven wij op deze producten wel gewenningsgarantie van één maand. 

Retourneren in onze winkel is altijd gratis. Wens je per post te retourneren? Dan betaal je zelf de verzendkosten. Indien je bestelling verkeerd was of stuk en je hierdoor moet retourneren, dragen wij uiteraard de verzendkosten. 

Van zodra wij jouw retour ontvangen hebben, zal deze worden gecontroleerd en verwerkt. Je wordt steeds terugbetaald via de betaalmethode die jij koos bij bestelling. Betaalde je met een cadeaubon? Dan krijg je een nieuwe cadeaubon in de plaats! Verzendkosten worden enkel terugbetaald wanneer je de volledige bestelling terugstuurt. 

 

5. Welke betaalmethoden kan ik kiezen? 

We proberen zoveel mogelijk betaalmethoden aan te bieden op onze webshop voor jouw gemak. 
Momenteel kan je bij ons online betalen via

- Bancontact

- Kredietkaart: Visa, Mastercard, AMEX

- Paypal 

- Cadeaubon Optiek Wim Truyens die je online aankocht 

Betaal je liever in onze winkel? Neem contact met ons op en wij zullen het product voor jou reserveren. Je kan ons contacteren via mail naar info@optiekwimtruyens.be of telefonisch van dinsdag tot en met zaterdag van 9u tot en met 17u op 016/48.08.75 

6. Kan ik artikelen ook reserveren om op te halen in de winkel in Bertem?

Dat kan zeker! 

Je kan in de checkout ervoor kiezen om de producten af te halen in onze winkel. Van zodra jouw artikelen klaarliggen, zal je van ons een mailtje ontvangen. Bestel je op een werkdag, dan zal je bestelling binnen de 2uur klaarliggen. 

5. Is de winkel momenteel in Bertem open? 

Onze winkel is sinds 12 mei terug open volgens de gewone openingsuren. Ontdek onze openingsuren hier!